DANIEL KÖLES: PROTI TRNAVE SME ODOHRALI NAJLEPŠÍ ZÁPAS V SEZÓNE

Cez víkend v nedeľu 19.11.2023 sa naši muži predstavili v Galante na ďalšom kole2.ligy mužov Západ. Po tom čo sa im v minulom kole podarilo vrátiť na víťaznú vlnu, ich čakali dva zápasy so súpermi zo Žiaru nad Hronom a z Trnavy. O tom ako toto kolo dopadlo, ale aj o doterajších výsledkoch a ambíciách mužského tímu sme sa porozprávali s útočníkom Danielom Kölesom:

“Prvý zápas bol z môjho pohľadu ľahký. Súper prišiel v menšom počte, no vedeli sme, že súpera netreba podceniť. Od začiatku sme mali zápas pod kontrolou, vytvárali sme si šance, ktoré sa nám darilo premieňať, čo vyústilo k výsledku 21:2.”

Žiar nad Hronom Pirátos – FBC Levice 2:21 (1:7, 1:6, 0:8)

https://www.szfb.sk/sk/stats/matches/1014/2-liga-muzov-zapad/match/123006/overview

“Druhý zápas z našej strany začal katastrofálne, súper nad nami dominoval a my sme sa nevedeli presadiť, čo vyústilo k stavu 4:0 po prvej tretine. V druhej tretine nás super zaskočil dvomi rýchlymi gólmi, no my sme sa nevzdali a rozhodli sme so zápasom niečo spraviť. Zvolili sme dôsledné dostupovanie hráčov v našej obrane a súpera sme viac nepúšťali do vyložených šancí. Zároveň nás v ťažkých chvíľach podržal brankár Dávid Pástor, ktorý z rukáva vytiahol pár excelentných zákrokov. Z môjho pohľadu bol toto fyzicky veľmi náročný zápas, no zároveň najlepší v tejto sezóne.”

FBC 11 Trnava – FBC Levice 6:10 (4:0, 2:5, 0:5)

https://www.szfb.sk/sk/stats/matches/1014/2-liga-muzov-zapad/match/123008/overview

Do tohto kola sme nastúpili s jasným cieľom, upevniť si prvé miesto v tabuľke a zaistiť si miesto v nadstavbe A. Ciele sa nám podarilo splniť z čoho sa tešíme.

Ako hodnotíš doterajšie výkony tímu? 

“Naše výkony doteraz hodnotím veľmi pozitívne. Mali sme jasný cieľ, ktorý sa nám podaril splniť už v predstihu. Myslím si, že tento rok máme silný tím, čo sa odráža aj na našich doterajších výkonoch, keďže sme prehrali zatiaľ len jeden zápas.”

Nášmu tímu sa podarilo už v predstihu potvrdiť účasť v play-off, s akými cieľmi pôjdete do zvyšných zápasov sezóny?

“Do zvyšných zápasov si pôjdeme upevniť prvé miesto v tabuľke. Zostávajú nám už len posledné dva zápasy pred nadstavbou, súperi budú kvalitní, no pevne veríme že sa nám ich podarí zdolať.

Naši muži predvádzajú zatiaľ výborné výkony a ide o ich najlepší štart sezóny v histórii klubu. Z ôsmych zápasov sa im podarilo vyhrať sedem a zaistili si tak postup do Nadstavby A, kde sa okrem nich predstavia ďalšie dva najlepšie tímy z ich skupiny a traja najlepší zo skupiny Sever. Presné zloženie tímov ešte nie je známe, pretože nás ešte čaká posledné kolo v skupine. To sa uskutoční 2. decembra v Trnave, kde súpermi nášho tímu budú Paradise Nitra a Floorball Academy Trnava.